8.–13. juli 2024

Kursus nr. 28

Standardpris kr. 5.800,-

VENTELISTE  (ring venligst 86 55 89 44)

 

Velkommen til sommerhøjskole – en uge med højt til loftet og med livgivende foredrag og fortællinger, masser af fællesang, bevægelse og herligt samvær med andre positive seniorer. Nyd den gode mad fra højskolens eget køkken og oplev den skønne natur.

På kurset møder du en række spændende foredragsholdere, der vil vække til forundring og udvide både fantasi og horisont. Kurset vil hver dag tilbyde forskellige former for god og glad bevægelse som for eksempel krolf, dans, eller pilates/yoga.

Ugen inviterer på en heldagstur til smukke Samsø.

UDFLUGT
Heldagsudflugt til Samsø
Tur til Egmonthøjskolen i Hou

MEDVIRKENDE
• Lise Schøler Kjær, komponist og tidl. efter- og højskolelærer
• Rahim Abdullah, jurastuderende
• Anne Marie Meineche, Psykoterapeut MPF, klassisk pianist
• Louise Brandstrup, højskolelærer
• Søren Jensen, historiker og musiker
• Jens Nielsen, organist, højskolelærer og komponist

KURSUSLEDERE
Helle Bak Holvad og Carsten Holvad, forstandere

Program:

MANDAG DEN 8. JULI

Kl. 13-14 Ankomst og indkvartering
Kaffe, the og boller
Kl. 14.45 Præsentation og intro til kurset

Kl. 16.15 Hvad skal jeg egentlig stemme på?
v/ Carsten Holvad

Kl. 19.30 Den gode sang og den gode melodi
v/ Lise Schøler Kjær

Et subjektivt sangforedrag med sange fra Højskolesangbogen, hvor tekst og melodi supplerer hinanden.
Lise er komponist og tidligere efterskole- og højskolelærer. Hun er repræsenteret i Højskolesangbogen med en enkelt melodi og vil fortælle, hvordan hun griber det an, når hun skriver melodier til tekster. Vi vil derfor også bevæge os lidt uden for Højskolesangbogen.
Men udgangspunktet er Højskolesangbogen, og Lise har derfor valgt et antal sange, hvor hun synes, at samspillet mellem tekst og melodi er lykkedes rigtig godt.

 

TIRSDAG DEN 9. JULI

Kl. 10.00 Om flugt, aktivisme og mødet med Danmark
v/ Rahima Abdullah

Rahima er 22-år, jurastuderende og aktivist. Hun fortæller om en opvækst i krig, flugten fra Syrien, at finde sine ben i et nyt land – og om at være en aktiv ung stemme i den offentlig debat. Rahima har været landsforperson for Dansk Flygtningehjælp Ungdom, deltaget i DM i debat og holdt tale for dronningen om sin flugt.

Kl. 14.00 Hvad er dine tanker lavet af?
v/ Anne Marie Meineche

Foredrag om dine tankers indflydelse på dine oplevelser.
Kender du det, at dine tanker løber af med dig? Eller føler du de trækker dig ned og tager din energi?
Alle har en holdning til deres tanker. Nogle tanker er velkomne, fordi de skaber glæde og tryghed.
Andre tanker forsøger vi at undgå, fordi de medfører usikkerhed, stress eller ubehag. Nogle har endda følelsen af at uønskede tanker står i kø og forhindrer dem i at tænke klart eller sove om natten.
Foredraget handler om, hvorfor vores tankestrøm i virkeligheden aldrig kan “true” os, men tværtimod er en vedvarende kilde til uendelig kreativitet.

Kl. 16.00 Mulighed for SANS, gåtur eller krolf

Kl. 19.30 Aftensalon
v/ Louise Brandstrup

 

ONSDAG DEN 10. JULI

Kl. 09.00 Heldagstur til Samsø

Bustur rundt på smukke Samsø med besøg i Ballen, hvor vi oplever havnen, de små forretninger og duften af fiskefrikadeller. Langøre med kirke, lille fiskeleje ved kanten af Stavnsfjord, idylleriske Nordby med klokketårnet, brønden, gadekæret og hyggelige forretninger. Natursmukke Issehovede, toppen af Samsø, hvor vi oplever”grenen”, hvor havene mødes, og i horisonten ser vi Sletterhage på Djursland. Vi har frokost og kaffe og kage med. Der bliver mulighed for to gode gåture af ca. 1 times varighed. Danmark, når det er smukkest.

Kl. 19.30 Den glade vandrer
v/ Søren Jensen

I de senere år er flere og flere begyndt at vandre. Det var især under coronaepidemiens isolation, at mange fandt ud af, at vandring ikke bare var god motion, men også en lejlighed til at få tankerne på plads og til at møde nye mennesker. Og man bliver glad af at vandre! Det gør man også af at synge, og vi skal i dette foredrag leve os ind i vandringens velsignelser og særpræg ved at synge en række sange, der handler om vandring. En broget blanding af sange – og mange kan synges på vandreturen, hvis man har lyst til det…

 

TORSDAG DEN 11. JULI

Kl. 10.00 Lad nu det ligge
v/ Louise Brandstrup

”Man må da snart heller ikke noget mere. Herregud en hånd på et lår. Det var kulturen dengang – det var en anden tid”. Har vi at gøre med forsvarsklicheer eller konkrete offensive våben? MeeToo bølgen er blevet kaldt alt fra møghamrende irriterende til et ”nødvendigt blodbad”. Vi tager livtag med tendensen.

Kl. 13.00 Besøg på Egmont Højskolen

Egmonthøjskolen i Hou er en højskole for unge med handicaps – eller med særlige forudsætninger! På skolen skal vi opleve Jørn Bies 80 kvadratmeter store vægmaleri om Danmarks socialhistorie med en beskrivelse af indsatsen og holdningen til de udstødte og anderledes i samfundet op gennem historien.

Kl. 15.00 Vandring eller bus tilbage til Rude Strand

Kl. 17.00 Mulighed for blid yoga eller afspænding

Kl. 19.30 Dans for seniorer
v/ Helle Bak Holvad

 

FREDAG DEN 12. JULI

Kl. 10.00 Foredrag

Kl. 13.30 Mulighed for pilates eller gåtur

Kl. 15.00 Mit samarbejde med Jens Rosendal
v/ Jens Nielsen

I 2023 døde Jens Rosendal, 91 år gammel. Dette sangforedrag handler om Jens Rosendal og noget af alt det gode, han har bidraget med. I bogen ”Du kom med alt det, der var dig” fra 2019 er samarbejdet mellem den folkekære forfatter og Jens Nielsen, som går helt tilbage til 1987, blandt andet beskrevet.

Kl. 18.00 Hvidvin på terassen
Herefter tre retters festmiddag og musikalsk underholdning ved Basseralle Duo.

 

LØRDAG DEN 13. JULI

Kl. 09.00 Kort morgensamling
Herefter afrejse.