15.–20. juli 2024

Kursus nr. 29B

Standardpris kr. 5.800,-

VENTELISTE  (ring venligst 86 55 89 44)

 

En god fornemmelse i krop, sjæl og sind. Rar og sjov motion – fysisk og mental frihed. Med dette kursus ønsker vi at give dig lidt af det hele – og dette med hjælp fra gode vejvisere udi et sundt og meningsfuldt liv.

Hver sommermorgen begynder med morgenmotion og måske et havbad i solopgangen fra vores egen fine strand. Herfra inviterer vi til herligt og hyggeligt højskoleliv med gåture, yoga, pilates og dans.

Højlydte samtaler og nærende fællessang og fordybelse og nærvær sammen og hver for sig. Vi skal en formiddag i svømmehallen, en sansetur i Økologiens Have og dyrke kreativiteten med mosaik. Og så skal vi tage livtag med begrebet tid og drøfte det gode seniorliv med én af landets førende eksperter i sund livsstil.

Vi skal prøve at være helt stille… og så skal vi ellers skraldgrine en hel aften i selskab med golfspillerne på det andet hold! Velkommen til et kursus, hvor vi i virkeligheden bare skal ha´ det godt!

Kurset ligger parallelt med kurset GOLF OG HØJSKOLE, som vi har foredrag og fællessang sammen med.

UDFLUGT
Heldagsudflugt til svømmehallen Vandhalla på
Egmonthøjskolen og Økologiens Have

MEDVIRKENDE
• Peter Thybo, forfatter og sundhedsinnovator
• Thomas Flindt, latterinstruktør
• Anne Marie Meiniche, psykoterapeut MPF, klassisk pianist
• Rahima Abdullah, jurastuderende og aktivist
• Pia Skak Mortensen, indehaver af Glad sol
• Søren Jensen, historiker og musiker
• Povl Christian Balslev, komponist og forfatter
• Hanne Odgaard, pianist
• Nancy Weng Holm, instruktør i vandgymnastik
• Marianne Langvad Andersen, ernæringsterapeut og coach
• Jazz Pop 4

KURSUSLEDERE
Helle Bak Holvad, forstander og
Louise Brandstrup, højskolelærer

Program:

MANDAG DEN 15. JULI

Kl. 13-14 Ankomst og indkvartering
Kl. 14.45 Intro til Ha’ det godt-kurset
v/ Louise Brandstrup og Helle Bak Holvad

Kl. 15.15 Folkedans for alle
v/ Helle Bak Holvad

Herefter samtalesalon

Kl. 16.45 Intro til Rude Strand Højskole
v/ Carsten Holvad og Louise Brandstrup

Kl. 19.45 Aftenvitaminer og fællessang
v/ Helle Bak Holvad

 

TIRSDAG DEN 16. JULI

Kl. 10.00 Tankernes kraft
v/ Anne Marie Meiniche

Et foredrag om dine tankers indflydelse på dine oplevelser. Kender du det, at dine tanker løber af med dig? Eller føler du de trækker dig ned og tager din energi?
Alle har en holdning til deres tanker. Nogle tanker er velkomne, fordi de skaber glæde og tryghed. Andre tanker forsøger vi at undgå, fordi de medfører usikkerhed, stress eller ubehag. Nogle har endda følelsen af at uønskede tanker står i kø og forhindrer dem i at tænke klart eller sove om natten.
Foredraget handler om, hvorfor vores tankestrøm i virkeligheden aldrig kan “true” os, men tværtimod er en vedvarende kilde til uendelig kreativitet.

Kl. 11.15 Pilates flow
v/ Louise Brandstrup
Pilates er blid smidigheds- og styrketræning bestående af effektive og målrettede øvelser, der udføres i et stille og roligt tempo. Og med bevidst brug af åndedrættet.

Kl. 13.30 SANS
v/ Louise Brandstrup
SANS betyder sang med en dans og er et koncept udviklet specielt til seniorer af DGI i samarbejde med Hjernesagen. SANS er indstudering af toner og trin til en kendt sang. I løbet en times SANS vil man lære både cha-cha-cha, wienervals og måske rock´n roll… og garanteret føle sig ret glad i låget!

Kl. 14.30 Åndehul (Pause)

Kl. 16.00 Mødet med Danmark
v/ Rahima Abdullah

At ha’ det godt handler også om, hvordan vi bevarer og understøtter vores engagement i andre mennesker og verden omkring os. I dette foredrag skal vi møde en inspirerende, ung kvinde med en særlig historie.
Rahima er 22-år, jurastuderende og aktivist. Hun fortæller om en opvækst i krig, flugten fra Syrien, at finde sine ben i et nyt land – og om at være en aktiv ung stemme i den offentlig debat. Rahima har været landsforperson for Dansk Flygtningehjælp Ungdom, deltaget i DM i debat og holdt tale for dronningen om sin flugt.

Kl. 19.30 Latteraften med Thomas Flindt
v/ Thomas Flindt

Vi må ikke aldrig glemme at grine. En god latter forløser både stress, spændinger og smerte – og så gør den bare hverdagen lidt sjovere. Held og lykke med at holde masken denne aften!

 

ONSDAG DEN 17. JULI

Kl. 8.45 Busafgang til Egmonthøjskolen i Hou

Kl. 09.30 Aktiv time i Vandhalla.
v/ Nancy Weng Holm
I Egmonthøjskolens lækre svømmehal Vandhalla bliver vi udfordret med tempo, puls og sjove aktiviteter i vandet. Herefter lækker afspænding i varmtvandsbassinet. Efter grin og god bevægelse i vandet og måske en tur i saunaen, mødes vi i Bie-salen til en kort fortælling om Søren Bies fantastiske og kæmpe vægmaleri »Des Mere Stakkarle Hades«.
Herefter afgang til Odder, hvor vi nyder vores medbragte frokost i Økologiens Have.
I haven får vi en kort intro til stedet. Herefter er der fri sansning og nydelse i haven på egen hånd.

Kl. 15.00 kører vi hjem til højskolen hvor kaffe, te og kage venter os.

Kl. 16.30 Lev et godt seniorliv med Det Dobbelte KRAM
v/ Peter Thybo

”Helbred er, hvordan man har det. Modstandskraft er, som man ta’r det.”
Med afsæt i den nyeste sundhedsforskning på ældreområdet stiller Peter Thybo, en af landets førende eksperter inden for sund livsstil og mental sundhed, skarpt på de vigtigste beskyttende faktorer, der ligger bag et godt seniorliv og trivsel i hverdagen. I foredraget udfolder Peter sin sundheds- og trivselsmodel Det Dobbelte KRAM, som anvendes bredt i Danmark og er præsenteret i 10 lande. Modellen supplerer de traditionelle KRAM-faktorer (Kost, Rygning, Alkohol og Motion) med et mentalt sundheds-KRAM, Kompetencer, Relationer, Accept og Mestring, som har afgørende betydning for mental sundhed og trivsel.

Kl. 19.30 Den glad vandrer
v/ Søren Jensen

I de senere år er flere og flere begyndt at vandre. Det var især under coronaepidemiens isolation, at mange fandt ud af, at vandring ikke bare var god motion, men også en lejlighed til at få tankerne på plads og til at møde nye mennesker. Og man bliver glad af at vandre! Det gør man også af at synge, og vi skal i dette foredrag leve os ind i vandringens velsignelser og særpræg ved at synge en række sange, der handler om vandring. En broget blanding af sange – og mange af dem kan synges på vandreturen, hvis man har lyst til det…

 

TORSDAG DEN 18. JULI

Kl. 9.00 Oplæg til Krea- og Stilledag
v/ Pia Skak Mortensen

Vi skal arbejde med mosaik og forhåbentlig mærke, hvad denne kreative proces kan gøre for vores oplevelse af glæde, fordybelse og ro. Du behøver ikke at have prøvet mosaik før – undervisningen er tilpasset, så alle kan føle sig trygge og være med.

Kl. 11.00 Blid yoga
v/ Pia Skak Mortensen

Kl. 12.00 Frokost i stilhed

Kl. 13.00 Mosaikarbejde – nu i stilhed

Kl. 14.45 Stillevandring
v/ Louise Brandstrup

Kl. 15.45 Afrunding på Krea- og Stilledag

Kl 16.30 At slå tiden ihjel
v/ Povl Christian Balslev

Hvad vil det sige at slå tiden ihjel eller sætte tiden i stå og hvornår blev vi så afhængige af at styre tiden, at vi endte med at blive slaver af den? Et foredrag med fortællinger, digte og sange der alle kredser om netop begrebet ”Tid”

Kl. 19.30 Det mageløse makkerpar
v/ Louise Brandstrup og Hanne Odgaard

Poul Henningsen kaldte de københavnske revyer for indholdsløse og unaturlige. Men det var før, han fandt sit livs formidler i frk. Olivia Olsen. Lyt og syng med fra deres enestående samarbejde.

 

FREDAG DEN 19. JULI

Kl. 09.00 Spis dig til et bedre seniorliv
v/ Marianne Langvad Andersen

Kosten har ikke bare betydning for vores vægt. Den har også stor betydning for vores helbred, og jo ældre vi bliver, jo vigtigere er det, at vi får de rigtige næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Ved dette foredrag bliver du klogere på, hvorfor kosten er så vigtig. Du får også masser af inspiration til, hvordan du skal spise, hvis du gerne vil have et bedre helbred og mere energi i dit seniorliv, samt konkrete tips til at komme i gang.

Kl. 11.15 Pilates flow
v/ Louise Brandstrup

Kl. 13.30 SANS
v/ Louise Brandstrup

Kl. 14.30 Åndehul

Kl. 15.45 Beatles og dig
v/ Søren Jensen
Beatles ramte verden som en tsunami. Ikke bare med deres musik, men også deres måde at tænke på, deres kreativitet, deres humor – og det lange hår! Også Danmark blev ramt. Vi vil snakke om Beatles og danskerne, og ikke mindst synge nogle af de bedste og mest kendte sange.

Kl. 18.15 Hvidvin i dagligstuen
Herefter festmiddag og musikalsk underholdning med Jazz Pop 4

 

LØRDAG DEN 20. JULI

Kl. 09.00 Morgensamling – herefter afrejse.