30. september-5. oktober 2024

Kursus nr. 40

Standardpris kr. 4.950,-

Kom og spil krolf på Danmarks smukkest beliggende  krolfbane. Vi skal hygge os med det sociale spil på vores egne tre kuperede baner med såvel nemme som udfordrende huller.

Kurset er både for de meget øvede, de lidt øvede, og for dem, der bare har lyst til at lære spillet i fællesskab med andre humørfyldte og energiske seniorer. Den første kursusdag er der undervisning i slag og spilforståelse for begyndere.

Krolfspillet går hånd i hånd med højskolelivet hos os. Med inspirerende morgensamlinger, god fællessang og foredrag. Vi skal bl.a. møde mønsterbryderen fra ”Hjem til gården”, Peter Ole Finnemann Viuff – og vi får  besøg af mandskoret Mandhattan.

Ugen inviterer på tur ud af huset. Til Randers Kunstmuseum, hvor museumsinspektøren giver en let forståelig indføring i museets kunstsamling. Herefter videre til Houlbjerg krolfklub, hvor vi spiser frokost og spiller et slag krolf på deres tre flotte baner.

UDFLUGT
Heldagsudflugt til Randers Kunstmuseum og krolfbanerne i Houlbjerg

MEDVIRKENDE
• MandHatten v/ Jørgen Andersen
• Helge Teglgård, musiker og højskolelærer
• Søren Jensen, historiker og musiker
• Peter Ole Finnemann Viuff, provst i Malt Provsti
• Medarbejdere fra Headspace

KURSUSLEDERE:
Carsten Holvad og Helle Bak Holvad

 

Program

 

MANDAG DEN 30. SEPTEMBER

Kl. 13–14 Ankomst og indkvartering
Kaffe, te og boller

Kl. 14.45 Præsentation og intro til ugen

Kl. 16.15 Krolf – frit spil og undervisning begyndere

Kl. 19.30 Fællessang fra Højskolesangbogen
v/ Helge Teglgård

TIRSDAG DEN 1. OKTOBER

Kl. 10.00 Krolf
Kl. 13.30 Krolf
Kl. 15.30 Headspace
Medarbejdere fra Headspace fortæller om, hvordan NGO-organisationen arbejder med at styrker mental trivsel hos unge mennesker. Man yder støttende og rådgivende samtaler til unge i alderen 12-25 år – og fra efteråret også til pårørende til unge i mistrivsel.

Kl. 19.30 Quiz v/ Carsten Holvad

 

ONSDAG DEN 2. OKTOBER

Kl. 10.00 Foredrag v/ Carsten Holvad
Kl. 13.30 Krolf
Kl. 15.30 Krolf
Kl. 19.30 Koncert med MandHatten

MandHatten er et mandskor bestående af består af 11 sangere og dirigenten Jørgen Andersen. Koret optræder med hat og godt humør og synger et meget afvekslende, varieret og bredt repertoire Koret er vant til at optræde for meget forskelligt publikum med en levende formidling. Repertoiret er dansk, nordisk, etnisk, jazz og lidt pop, og der indgår et par fællessange undervejs i koncerten.

 

TORSDAG DEN 3. OKTOBER

Kl. 10.00 Heldagstur til museum og krolfbaner
Ugens udflugt ud af huset går til Randers Kunstmuseum og videre til krolfbanerne i Houlbjerg ved Langå, hvor vi spiser frokost og spiller et slag krolf på klubbens tre flotte baner.

Kl. 19.30 Fra roedreng til provst
v/ Peter Ole Finnemann Viuff

Kom og vær med når Peter Ole Finnemann Viuff (Peter Præst) fortæller om et liv fra roerækkerne på Tønderegnen til provst i Malt Provsti. Han fortæller om et liv som mønsterbryder og om sine oplevelser i forbindelse med optagelserne til TV2-programmet ”Hjem til gården”.

 

FREDAG DEN 4. OKTOBER

Kl. 10.00 Krolf
Kl. 14.00 Krolf

Kl. 15.30 Carl og Jeppe – bondedrenge i storbyen
v/ Helge Teglgård’

“Se dig ud en sommerdag når de bønder tromler…”. Carl Nielsen og Jeppe Aakjær voksede op langt ude på landet, men blev indfanget af kulturlivet i København. Længslen efter det nære og jordbundne kommer til udtryk både i skabende processer og i omfattende brev og dagbogsskriveri. Det hører vi mere om til foredraget, hvor Helge Teglgård sætter fokus på samarbejdet mellem de to og illustrerer med eksempler fra Højskolesangbogen.

Kl. 18.00 Hvidvin i dagligstuen
Herefter afslutningsmiddag og festaften med musikalsk underholdning med Butterfly Boys.

 

LØRDAG DEN 5. OKTOBER

Kl. 09.00 Morgensamling – herefter afrejse.