8. – 13. april 2024
Kursus nr. 15
Standardpris kr. 5.050,-
KUN DOBBELT-VÆRELSER ER LEDIGE
(Ønsker du at komme på venteliste til enkeltværelse så ring venligst 86 55 89 44)
Kan du lide en god fortælling og en god fortæller? Interesserer det dig, hvilken vej vi mennesker tager i livet? Og hvordan vi håndterer selv alvorlige bump på vejen og måske ligefrem vokser i vendepunkterne?
Så træd ind i højskolelivet og lad dig berige og begejstre af kendte og helt almindelige menneskers livshistorier – mens højskolelivet omfavner os med musik, mageløse måltider og mindeværdige samtaler.
UDFLUGT
Gylling Efterskole og Egmonthøjskolen i Hou
MEDVIRKENDE
• Anders Baggesen, skuespiller
• Villy Søvndal, tidl. udenrigsminister
• Birgitte Wulff, journalist og forfatter
• Anna Marie Aggerholm, ædru alkoholiker
• Trine Junge Jessen, designer og badass broderist
• Jesper Grønkjær, forfatter og eventyrer
• Melissa Thyregod Bertelsen, arkæolog og formidler
• Henrik Goldsmith, oboist
• Johannes Brandstrup, sanger og sangskriver, YourHands
• Jeppe Kamper, guitarist
• Mette Hommel, tværfløjtenist
• Carsten Holvad, forstander
KURSUSLEDERE
Louise Brandstrup og Helge Teglgård
Program
MANDAG DEN 8. APRIL
Kl. 13-14 Ankomst og indkvartering
Kaffe, the og boller
Kl. 14.45 Præsentation og intro til kurset
Kl. 16.00 En livsrejsefortælling
v/ Louise Brandstrup
Kl. 19.30 En musikalsk livsrejsefortælling
v/ Helge Teglgård
TIRSDAG DEN 9. APRIL
Kl. 10.00 En bitte bondedreng fra Rakkeby
v/ Anders Baggesen
Der var langt fra pløjemarkerne i Vendsyssel til store scene på Aarhus Teater, da kun 18-årige Anders strøg ind på skuespillerskolen i første hug. Han kendte intet til storbyen, men teatret føltes alligevel både ligetil og hjemligt. Og sådan er det stadigvæk. Mød skuespilleren, der har spillet langt over hundrede roller – fortrinsvis på Aarhus Teater – og netop har fejret sit 40 års jubilæum.
Kl. 13.30 Tilbud om motion
Kl. 15.30 Den højeste pris
v/ Birgitte Wulff
Cathrine Laudrup-Dufour er én af verdens bedste dressurryttere. Birgitte har skrevet biografien »Passage« – en ekstraordinær elitesportsfortælling om stræben efter perfektionen i den fuldkomne symbiose mellem rytter og hest. Samtidig er bogen en dybt personlig frigørelsesfortælling om kampen for at finde sin egen måde at forvalte sit talent og sin personlighed på.
Kl. 19.30 Kend dine kvinder – i sangbogen
v/ Helge Teglgård
Højskolesangbogen har fået en markant forøgelse af kvindelige tekstforfattere og komponister. Kvinderne sætter ny musikalsk dagsorden og skaber måske et andet poetisk rum? Hvem er de, og hvordan skriver de? Glæd dig til at synge både de nye og de gamle: Sys Bjerre, Stine Pilgaard, Marianne Søgaard, Janne Mark, Anne Linnet, Tove Ditlevsen, Lisbeth Smedegaard Andersen, Iben Krogsdal – og mange, mange flere!
ONSDAG DEN 10. APRIL
Kl. 10.00 Manden, der ville reparere verden med musik
v/ Henrik Goldsmith
For Henrik Goldschmidt er musik medicin, og den kan bruges til at bringe dødsfjender sammen. Han har arbejdet med krigsramte børn i Palæstina og Israel og har senest optaget 35 ukrainske elever på sin musikskole. VI hører om hans dramatiske familiehistorie, om grundlæggelsen af The Middle East Peace Orchestra og om Goldschmidts Musikakademi – en skole på Nørrebro i København, hvor børn i udsatte positioner får gratis musikundervisning.
Kl. 13.30 Gylling Efterskole og Egmonthøjskolen i Hou
v/ Carsten Holvad
Åndsfrihed, ligeværd og demokrati er dagligdagens byggesten på Gylling Efterskole. Mød den helt særlige skole, der har givet børn og unge med læse/skrivevanskeligheder succesoplevelser og anerkendelse med på livsrejsen. På vejen hjem møder vi dansk socialhistorie på Egmonthøjskolen i Hou, hvor vi studerer Jørn Bies kæmpemaleri, »Des mere stakkarle hades des flere«.
Kl. 19.30 Med håbet som drivkraft
v/ Villy Søvndal
Han har i mange år overvejet det paradoks, at den offentlige debat efterlader et indtryk af, at det går rigtig skidt i verden. Samtidig med vi lever i den længste fremgangsperiode i menneskehedens historie. Vores tidligere udenrigsminister Villy Søvndal fortæller om sit liv, sit liv i politik og om verden.
TORSDAG DEN 11. APRIL
Kl. 10.00 Kvindens rejse i fortiden
v/ Melissa Thyregod Bertelsen
Mød den lille pige i stenalderen, den unge kvinde i jernalderen og den gamle dame i middelalderen, når vi går helt tæt på kvindens rejse i de forskellige tidsperioder. Hvordan har det daglige liv set ud for disse kvinder? Hvilke tendenser og traditioner har deres begyndelse i oldtiden? Og hvad har kvindens rolle været op igennem tiden?
Kl. 13.30 Tilbud om motion
Kl. 15.30 Alkoholiker på høje hæle
v/ Anna Marie Aggerholm
Anna Marie har flere års erfaring som rådgiver og konsulent inden for behandling af sygdommen alkoholisme. Hør hende fortælle om sine egne 17 år som aktiv alkoholiker, hvor alt og alle omkring hende mistede pusten og lod sig manipulere af benægtelse, løgne og retfærdiggørelser. En livshistorie, der sætter fokus på, hvordan livskriser kan tackles.
Kl. 19.30 Den lille undren i den store verden
v/ Yourhands, Johannes Brandstrup
Det kræver tillid at gå til verden med naivitet. At dykke ned i sin uforståenhed er at lægge sit hjerte i andres hænder. Og at opleve verden med umiddelbarhed er noget vi kan glemme, når vi har regnet den ud. YourHands er musik, der dyrker denne umiddelbarhed. Med små historier og vuggende melodier vil Johannes dele sin rejse ind i et naivt klingende univers.
FREDAG DEN 12. APRIL
Kl. 10.00 Med smilet på rejse
v/ Jesper Grønkjær
Kom med forfatteren, tryllekunstneren og selveste livsglæden, Jesper Grønkjær, på en rejse til fjerne egne i verden. Oplev ham gøre afstanden mellem mennesker mindre ved brug af kærlig respekt og en rød næse.
Kl. 13.30 Tilbud om motion
Kl. 15.30 Broderi og bajere
v/ Trine Runge Jessen
Grib en håndbajer, spænd sikkerhedsselen og mød broderisten, der gjorde op med brølende kronhjorte og i sit livs vendepunkt efterlod Godmorgen Danmark-studiet i et historisk grineflip!
Kl. 18.00 Tre retters festmiddag og musikalsk underholdning
LØRDAG DEN 13. APRIL
Kl. 09.00 Kort morgensamling
Herefter afrejse