24. – 29. marts 2025

Kursus nr. 13

Standardpris kr. 5.850,-

 

Var Lee Harvey Oswald den eneste skyldige i mordet på USA’s præsident John F. Kennedy i 1963? Hvorfor endte den svenske statsminister Olof Palmes formodede drabsmand med at blive frikendt? Venter Interpol fortsat på at pågribe den marokkanske hovedmistænkte i Kirsten Larsen-drabet fra Viborg? Og hvem var egentlig med i komplottet, da Kong Erik Klipping mistede livet i Finderup Lade i 1286?!

Store kriminalsager dækkes tæt af medierne. Ikke mindst, når opklaringen trækker ud eller ugerningen forbliver uopklaret. På dette kursus dykker vi ned i fakta og fascination. I gisninger og gætterier. I forbrydelse og straf.

En skøn række af kendte og nørdede foredragsholdere, vil tage os ved hånden og med ind i det kriminelle univers, der blev deres passion, deres levevej – og måske ligefrem kald i livet.

Når vi ikke jagter gerningsmænd eller DNA-profiler – så omkranses vi selvfølgelig af varmhjertet højskoleliv med både sang og skønne måltider på Danmarks smukkest beliggende højskole.

Turen ud af huset går til kongehyldningsbyen Viborg, hvor vi besøger imponerende og nybyggede Vestre Landsret – og spiser pandekager i selveste Finderup Lade!

Mød bl.a. tidl. drabschef i Rigspolitiet og chef for Rejseholdet, Bent Isager Nielsen, forfatter og tv-vært Jannie Pedersen, tidl. politikommisær Kaj Vestergaard og landsdommer Stig Glent-Madsen.

KURSUSLEDERE
Carsten Holvad og Louise Brandstrup