2.-7. september 2024

Kursus nr. 36B

Standardpris kr. 5.150,-

KUN DOBBELT-VÆRELSER ER LEDIGE
(Ønsker du at komme på venteliste til enkeltværelser så ring venligst 86 55 89 44)

 

Fem fine, forskellige vandreture med fortællinger undervejs. Vi går mellem 8 og 12 kilometer hver dag – od dét i et tempo, der passer de fleste. Når vi har parkeret støvlerne, fortsætter højskolelivet hjemme på skolen med lækker mad, inspirerende foredrag – og selvfølgelig masser af velgørende fællessang.

I denne uge deler vi ”hjemmeliv” med kurset ­”Seniordans og højskole”, som vi vil have morgensamlinger og foredrag sammen med.

Mød bl.a marinearkæolog Jørgen Dencker fortælle om verden under havet og oplev fortællekoncerten ”Sagn og Sange om himmel og jord” med Dorte Futtrup og Sara Futtrup.

VANDRINGER
Lokalområdet ved Saxild og Rude
Fra Wilhelmsborg langs Giber Å til Moesgaard
Heldagstur til Tunø
Fra Hou til Rude Strand
Storbyvandring i Aarhus under Festugen

MEDVIRKENDE
• Peder Frederik Jensen, forfatter
• Jørgen Denker, marinarkæolog og forfatter
• Sara Futtrup, pianist og sanger
• Dorte Futtrup, fortæller og forfatter
• Headspace
• Helge Teglgård, højskolelærer og musiker
• Helle Bak Holvad, forstander

KURSUSLEDERE
Carsten Holvad og Louise Brandstrup

Program:

MANDAG DEN 2. SEPTEMBER

Kl. 13–14 Ankomst og indkvartering
Kaffe, te og boller
Kl. 14.45 Præsentation og intro til kurset

Kl. 16.15 Vandring i lokalområdet Saxild og Rude

Kl. 19.30 Fællessang fra Højskolesangbogen
v/ Helge Teglgård

 

TIRSDAG DEN 3. SEPTEMBER

Kl. 10.00 Under samme måne
v/ Peder Frederik Jensen

Peder Frederik Jensen vil tale om bogen »Under samme måne, tre rejsereportager fra Afrika«. Forfatteren besøgte i 2023 Cameroun, Senegal og Kenya sammen med fotografen Anders Rye Skjold Jensen. Peder beretter om, hvordan de har grebet det an at fortælle om Afrikas klimakamp, og hvordan de har samarbejdet med pygmæer i regnskoven, fiskere ved Atlanterhavets kyst og unge klimaaktivister i Kenya.

Kl. 13.00 Wilhelmsborg langs Giber Å til Moesgård

Vi kører til Vilhelmsborg, hvorfra vi fanger Giber Å, som vi følger til Skovmøllen og Moesgård Strand. Smuk skovtur med lyden af den rislende å ved vor side.

Kl. 19.30 Samtalesalon
v/ Helle Bak Holvad

 

ONSDAG DEN 4. SEPTEMBER

Kl. 09.00 Heldagstur til Tunø

Vi bliver kørt til Hou, hvorfra vi sejler ca. en time til den smukke og naturrige ø. Her vandrer vi øen rundt og spiser vores frokost i det grønne. Derefter oplever vi kirken, museet, galleriet mm. på egen hånd. Vi drikker vores kaffe på havnen og sejler hjem til fastlandet.

Kl. 19.30 Seniordans sammen med danseholdet

 

TORSDAG DEN 5. SEPTEMBER

Kl. 10.00 En verden under havet
v/ Jørgen Denker

De sidste 3-4000 år af Ældre Stenalder lå de fleste bopladser i Danmark ved kysterne, hvor man til fulde forstod at udnytte havets rigdomme. På grund af stigende vandstand blev bopladserne overskyllet og befolkningen var nødt til at flytte højere og højere op i terrænet i takt med havstigningen. På mange af de undersøiske bopladser er bevaringsforholdene utroligt gode, og det bidrager til ny, spændende viden om vores forfædre.

Kl. 13.00 Hou til Rude Strand

Vi bliver kørt til Egmont højskolen, hvor vi får fortælling om højskolens flotte koncept og Danmarks socialhistorie via kunstneren Jørn Bies imponerende vægmaleri på 20×4 m2. Herefter går vi langs kysten tilbage til højskolen.

Kl. 19.30 Sagn og sange om himmel og jord
v/ Sara og Dorte Futtrup

To kvinder. En mor og en datter. Fortæller og forfatter Dorte Futtrup har fundet sammen med sanger og sangskriver Sara Futtrup i et fælles projekt med fortællinger og sange om urkræfter og skæbner i Norden. Dorte Futtrup er kendt for sine stærke eksistentielle fortællinger om liv, død, kærlighed og tilgivelse. Sara Futtrup har udgivet flere albums med lyrisk, nordisk folk-pop.

 

FREDAG DEN 6. SEPTEMBER

Kl. 10.00 Headspace
Medarbejder fra Headspace fortæller om, hvordan NGOorganisationen arbejder med at styrker mental trivsel hos unge mennesker. Man yder støttende og rådgivende samtaler til unge i alderen 12-25 år – og fra efteråret også til pårørende til unge i mistrivsel.

Kl. 13.00 Storbyvandring i Aarhus med festuge

Oplev Jyllands hovedstad med vandrestøvler på. Vi kører til Aarhus, hvor der i denne uge er festuge. Vi ser først den store nye bydel Aarhus Ø med højhuset Lighthouse. Herefter vandrer vi igennem Aarhus – forbi domkirken, ad Strøget, forbi rådhuset, Musikhuset Aarhus og kunstmuseet Aros.

Kl. 17.45 Danseoptræden
v/ deltagerne på seniordans-kurset

Kl. 18.00 Hvidvin i dagligstuen
Herefter afslutningsmiddag og efterfølgende underholdning.

 

LØRDAG DEN 7. SEPTEMBER

Kl. 09.00 Morgensamling – herefter afrejse.