FEBRUAR

Kære kursister og venner af vores højskole

Vi håber, I er kommet godt igennem de sidste mørke måneder og har fundet godt fodfæste i det nye år. Her på Rude Strand Højskole har det ene rare hold kursister overtaget fra det andet i en ubrudt strøm siden nytår, og vi har det godt alle sammen.

Er der noget, vores kursister altid højlydt bemærker, er det vores personale. Vores pedeller, vores kontorpersonale, rengøringsmedarbejdere, lærere og selvfølgelig vores kokke og de unge i opvasken. I snart sagt alle evalueringer er der stor ros til køkkenet og bemærkninger om humøret omkring personalebordet.

Også derfor er det på sin plads at dedikere dette nyhedsbrev til fire særlige personer i vores lille personalegruppe. Så kan I nemlig følge med i, hvilke nye ansigter, I møder på skolen. Og måske endnu vigtigere: Hvor blev de af? Dem som plejer at være her!

Farvel og goddag

Marie Juul har arbejdet for os på kontoret siden 2017 og dermed været med til at løfte højskolen på benene igen efter konkursen. Marie har løst alle mulige (og især umulige) opgaver på ”rejsen” og dermed i høj grad været med til at tegne den højskole, vi står med i dag. Man kan nærmest ikke sige Rude Strand Højskole uden også at sige Marie. Men det bliver vi nødt til fremover. For Marie er nu ny i receptionen på Aarhus Business College i Odder. Vi ønsker Marie alt mulig glæde på den nye arbejdsplads og 1000 tak for samarbejdet i alle årene.

Magnus Brandstrup forlader os med udgangen af april for at gå på pension. Magnus er faktisk gået på pension en gang før. Men da vi stod og manglede en markedsførings- og kommunikationsmedarbejder – og vores højskolelærer Louise tilfældigvis havde sådan én ”gående derhjemme” – så trådte han ud på arbejdsmarkedet igen, og har i de sidste tre år stået for al grafik, alle tryksager, annoncering, etablering af ny hjemmeside og alverdens andre ting. Også tak til dig, Magnus. For dit store og engagerede arbejde på vores sted. Nyd nu friheden og alle børnebørnene.

Morten Telling – her med hunden Karla – er ny ansvarlig for kommunikation og markedsføring på Rude Strand. Han afløser Magnus Brandstrup, der går på pension – og får bl.a. tid til at dyrke sin passion for at sejle.

 

Marie Juul har stået forstanderparret last og brast siden 2017. Hun afløses på kontoret af Louise Kreutzfeldt, som bliver den nye gode stemme i telefonen.

 

Overvældende søgning

Vi søgte derfor en ny kommunikations- og markedsføringsansvarlig og hold nu fast. For hele 290 ansøgere havde både lyst og evne til at lave højskole sammen med os! Vi var blæst helt bagover af taknemmelighed, men vi skulle jo kun bruge én. Af den overvældende bunke kaldte vi fem til samtale og var ikke i tvivl om, at 58-årige Morten Telling fra Tulstrup ved Malling skulle være vores nye mand på posten. Morten er journalist, fotograf og grafiker i sin egen virksomhed – far til tre og morfar til én. Og så er han naturmenneske, musiker og i det hele taget meget ”højskoleagtig”. Morten begynder hos os til april.

Louise Kreutzfeldt bliver vores Mettes nye makker på kontoret i Maries stol. Louise er 37 år, mor til to og bor i Odder. Louise kommer fra en stilling som projektleder i Danish Crown og senest ansat på Sejet Planteforædling. I fritiden er hun lokalpolitiker i Odder Kommune. Og så glæder hun sig ellers til de mangeartede opgaver på vores højskolekontor. Stort velkommen til dig, Louise, der også stempler ind til april.

Byggeriet fortsætter

Vores byggeri ligger lidt stille i disse uger, som nogle måske har bemærket. Årsagen er den, at ned-vibreringen af de store spunsplader forårsagede nogle revner i murværket på dobbeltværelses-fløjen. Nu venter det videre arbejde på nogle andre plader, der skal presses ned i jorden i stedet for. Det bliver mere skånsomt og larmer mindre. Det sidste gør heller ikke noget, synes vi.

Vi skulle være i gang igen i uge 11, og den ufrivillige pause bør ikke få indflydelse på byggeriet, forlyder det. Vi forventer stadig at indtage vores flotte sal, de nye boliger og øvrige faciliteter om et års tid.

Det var alt for nu. Vi ønsker jer et dejligt forår – vi ses.

Kærlig hilsen
Personalet på Rude Strand Højskole og
Helle Bak Holvad og Carsten Holvad, forstandere

————————————————————-

PS:

Står du og tripper for at komme på højskole snart, så har vi enkelte ledige pladser i april på kurserne ”Livsrejse og højskole” og ”Højskole og bevægelse”. Ring og hør om mulighederne.

 

FOREDRAG-FROKOST-FÆLLESSANG

Oplev højskole en enkelt dag på vores højskoledage.
Kender du os i forvejen, så er her en god anledning til at tage nogle venner med og vise dem en bid af, hvad et højskoleophold kan byde på.

På en højskoledag mødes vi kl. 9.45 til en kop kaffe og friskbagte boller, hvorefter der er foredrag, efterfulgt af frokostbuffet og tid til en lille gåtur og snak. Om eftermiddagen er der en times fællessang fra højskolesangbogen, og vi slutter dagen med kaffe og kage.

Der er højskoledage følgende datoer i 2024:
7. marts
17. april
2. maj
15. august
18. september