APRIL

Kære kursister og venner af vores højskole

Mens Vorherre alligevel ryster sine bukser for det sidste regnvand, og kulden (for filan da også) snart vil slippe sit tag i os – så kan I måske finde varmen på siderne i vores nye halvårskatalog, med præsentation af kurser helt frem til midsommer næste år.

Første halvår af 2025 har allerede været til salg på vores hjemmeside et stykke tid – men nu findes det altså også i den rare trykte udgave, I kan få tilsendt, hvis I beder om det. Og ellers kan finde overalt på vores højskole, hvis I er her.

Håndbold-publikumsbillede fra katalog. Til januar er vores kursister inviteret til håndboldfest både hjemme på højskolen og i Herning.

Som vi har vane vil I finde gode populære gengangere som VI SYNGER 200 SANGE, REJSE TIL FÆRØERNE, MIDSOMMER, IND I LITTERATUREN, SCENEN ER SAT og alle de dejlige blandede klassiske årstidskurser. Så langt hen ad vejen ligner kurserne dem, I er så venlige at besøge i stor stil år efter år. Men læg endelig mærke til et par helt nye kurser, som vi glæder os til at lave med jer:

HØJSKOLE OG VM I HÅNDBOLD til januar bliver et brag af et kursus for alle, der kan lide at se håndbold. Med masser af kendte eksperter på besøg i foredragssalen, med alle Danmarks kampe på storskærm – og selvfølgelig skal vi en hel dag i Boxen i Herning.

TILBAGE TIL 60´erne – lyden af en generation er kurset for dig, der var der. Og dig, der ville ønske, du havde været der. Vores musiklærere Søren Jensen og Helge Teglgård kan næsten ikke vente!

SAGEN UOPKLARET til marts. Sammen med eksperterne og alle nørderne dykker vi ned i kendte og uopklarede kriminalsager. Sammen skal vi mærke historiens vingesus i Vestre Landsret og Finderup Lade.

Fire seniorhøjskoler

Interessen for seniorhøjskolerne var stor, da vi alle sammen var til PFA-messe i Bella Centret i marts. Fra venstre: Magnus Brandstrup, Louise Brandstrup (Rude Strand), Mette Rygaard Poulsen (Marielyst), Kim Paulsen (Liselund), Jesper Vinther (Nørre Nissum) og Thomas Bjerre (Marielyst). Bagest messekoordinator Casper von Bülow.

Vi har sagt det før, og vi gør det gladelig igen: Tak for jeres helt, helt fantastiske opbakning til vores højskole. Det bliver aldrig hverdag for os, at kursisterne ankommer til et udsolgt kursus mandag efter mandag. Vi er glade og taknemmelige hver eneste gang.

Vi ved også godt, vi har et luksusproblem, og at mange af jer bemærker, at det kan være svært at finde en plads, fordi der nærmest er ”venteliste over det hele”. Det er heldigvis ikke helt sandt, selvom det kan føles sådan. Der er huller hist og pist, og hvis man bare kigger lidt længere ud i fremtiden – for eksempel på første halvår af 2025, så er der masser af gode muligheder.

Og så er vi jo heldigvis flere seniorhøjskoler her i Danmark. Som vi i øvrigt har et rigtig godt samarbejde med. Højskolen Marielyst på Falster, Liselund Højskole ved Slagelse og SeniorHøjskolen Nørre Nissum i Lemvig. Hver især har vi vores eget særpræg og forskellige måder at lave kurser på – men én ting har vi musketér-ed på, at vi er fælles om: Vi laver hver eneste dag god og udviklende og humoristisk, musikalsk, sund og sjov højskole for seniorer. Så hvis der er udsolgt et sted – så prøv én af de andre seniorhøjskoler – og hils!

Nyt fra køkkenet

Vores kok Helle Fisker (t.v.) har fået nyt job tættere på sin bopæl og overladt gryderne til Linda Vestergård, der kommer fra en stilling på Skejby Sygehus. Vi siger tusind Tak til Helle og hjertelig velkommen til Linda.

Vores kære kok, Helle Fisker, har desværre forladt os. Helle bor i Horsens, og den lange køretur blev hende for træls – så hun er gået ned i alder og laver nu mad til 650 efterskoleelever på BGI Akademiet. Kære Helle – tak for al din dejlige mad og dit skønne væsen. Vi vil savne dig, men forstår. Held og lykke på dit nye sted.

I Helles sted er netop ansat Linda Vestergård, der senest har arbejdet i Skejby Hospitals køkken. Hjertelig velkommen hos os, Linda. Vi er sikre på, du vil finde dig godt tilrette her blandt kursister og andet godtfolk – og nyde den korte vej til en havdukkert, når der bliver for varmt i køkkenet!

Ellers er der kun tilbage at ønske jer en rigtig dejlig forsommer alle sammen. Og selvom april har været os en kølig affære, så har vi allerede haft den første frokost ude på terrassen. Sådan skal det nemlig være.

Kærlig hilsen
Personalet på Rude Strand Højskole og
Helle Bak Holvad og Carsten Holvad, forstandere

————————————————————-

Højskoledag 2. maj – stadig ledige pladser

Oplev højskole en enkelt dag på vores højskoledage. Kender du os i forvejen, så er her en god anledning til at tage nogle venner med og vise dem en bid af, hvad et højskoleophold kan byde på.

På højskoledagen den 2. maj mødes vi kl. 9.45 til en kop kaffe og friskbagte boller, hvorefter der er foredrag med forstander Carsten Holvad, efterfulgt af frokostbuffet og tid til en lille gåtur og snak. Om eftermiddagen er der en times fællessang fra højskolesangbogen, og vi slutter dagen med kaffe og kage.
Du kan læse mere om højskoledagen her.

Tilmelding til højskoledagen er nødvendig og kan ske enten pr. telefon 86 55 89 44 eller online via knappen herunder.

Der er højskoledage følgende datoer i 2024:
2. maj
15. august
18. september