JUNI 2024

Kære kursister og venner af vores højskole

Så kom sommeren endelig, og vi glæder os til at byde vores kursister velkommen til en sand perlerække af spændende sommerkurser med vandring, midsommerfest, sommerhøjskole, foredrag, sang, musik, golf, bridge m.m. Og imellem foredrag og aktiviteter kan man jo slappe af i solen på terrassen, spadsere en tur til stranden – måske endda tage en dukkert. Eller man kan gå en lille tur og nyde højskolens skønne udearealer, hvor vores flittige frivillige har luget og plantet i bede og krukker, så det er en sand fryd for øje og sind.

 

Fejring af Grundlovsdag

 

Solen skinnede gavmildt over Rude Strand, da vi fejrede 175-års fødselsdag for Grundloven på højskolen med taler, fællessang, bobler og dannebrogskage.

Den 5. juni fejrede ansatte og kursister Grundlovens 175-års fødselsdag med taler, bobler og dannebrogskage. Solen skinnede det meste af tiden, så vi kunne være udendørs med udsigt over Kattegat, mens vi på rigtig højskolemanér fik hyldet vores grundlovsfæstede demokrati. Der var taler af både Signe Munk (MF, SF) og forstander Carsten Holvad, hvor der blev reflekteret over en række vigtige og aktuelle samfundsmæssige problemstillinger og blev givet forskellige bud på, hvordan vi kan imødegå dem.

Og så fik vi sunget en masse gode sange – ikke mindst den nye Grundlovssang “Der hvor du har hjemme”, som måske er lidt svær at synge, men som til gengæld er en meget smuk sang.

 

Byggeriet tager form

 

De tunge betonelementer – nogle af dem vejede 11 tons – blev løftet på plads af den enorme mobile kran. Nu er skelettet er på plads og der skal opsættes facader og monteres vinduer, døre og inventar. På nederste billede kan du se en visualisering af salen, som det forventes at den kommer til at se ud.

Vores byggeprojekt har virkelig taget fart den seneste måned. For nylig fik vi bl.a. besøg af Danmarks næststørste mobile kran, der med millimeters nøjagtighed fik løftet det ene tonstunge betonelement efter det andet på plads, så der nu står en stor firkantet betonkonstruktion, hvor der før var et hul i jorden.

Det hele var overstået på mindre en to uger! Den nye tilbygning, som vi forventer vil stå endelig færdig i februar 2025, vil bestå af tre niveauer: Øverste niveau skal rumme en tjenestebolig til forstanderne, på mellemste niveau skal der være enkeltværelser til kursister og det nederste niveau skal danne rammen om den nye koncert-, foredrags- og aktivitetssal.

Der etableres også 16 ekstra parkeringspladser foran bygningen. Vi glæder os naturligvis meget til byggeriet står helt færdigt – og ikke mindst til, at vi kan byde velkommen i den nye smukke sal. Byggearbejdet forstyrrer næsten ikke, da det foregår i dagtimerne og bliver udført under størst mulig hensyntagen til vores kursister.

 

Velkommen til Linda – vores nye kok

 

Linda Vestergård startede 1. juni som kok i vores køkken. Hun er allerede kommet godt i gang og er glad for at være blevet en del af fællesskabet og livet på højskolen. Og så ser hun frem til, sammen med resten af køkkenteamet, at hjælpe med at lave al den sunde og lækre mad, som både vi og vores kursister nyder godt af hver dag. Vi er meget glade for at have fået Linda med på holdet og byder hende hjerteligt velkommen.

 

Sommerkurser næsten optagede – dog stadig ledige sensommer- og efterårskurser

 

Den 1. juni rundede vi 3392 tilmeldte til vores kurser for 2024. Det betyder, at vi allerede nu seks måneder inde i 2024 har ramt samme antal kursister, som vi havde i alt i hele 2023. Der er dog stadig god mulighed for at få en plads på nogle enkelte af vores kurser i 2024.

Kurser der endnu har ledige pladser:

SEPTEMBERS HIMMEL ER SÅ BLÅ den 9.-14. september er et klassisk sensommerkursus. En uge fuld af gode foredrag med interessante mennesker, fællessang og mulighed for fysisk aktivitet. Udflugtsdag til Aarhus og meget mere. Bemærk: Dette kursus er blevet ændret ift. det oprindelige kursus i uge 37 i kataloget.
Læs mere og tilmeld

DANMARKSBILLEDER den 21.-26. oktober, med fokus på Danmark og danskerne i fortid, nutid og fremtid under ledelse af de tidligere højskoleforstandere Eva Bach og Aage Augustinus.
Læs mere og tilmeld

GIV OS LYSET TILBAGE den 2.-7. december møder du en boble af venlig højskoleånd og en uafbrudt strøm af gode foredragsholdere med kloge hjerter og håb for verden. Dette tilsat rigelige mængder af sang, musik og måske en glad dans? I løbet af ugen tager vi på en lille udflugt til julepyntede Odder.
Læs mere og tilmeld

Se alle kurser med ledige pladser

Vi får ind imellem afbud, så du har også god mulighed for at få en plads, hvis du skriver dig på venteliste til de kurser, som du godt kunne tænke dig at deltage på.

 

God chance for at prøve højskole for en dag

God chance for at prøve højskole for en dag

Afslutningsvis vil vi gerne slå et lille slag for vores højskoledage den 15. august eller 18. september. Kender du os i forvejen, så er her en god anledning til at tage nogle venner med og vise dem en bid af, hvad et højskoleophold kan byde på. På højskoledagene mødes vi kl. 9.45 til en kop kaffe og friskbagte boller, hvorefter der er foredrag.

Den 15. august holder forstander Carsten Holvad foredraget ”Min bedstemor og andre fyrtårne” om relationer og livsværdier.

Den 18. september er det forstander Helle Bak Holvad, der i foredraget ”Sådan husker jeg det” fortæller om erindringer, og om hvordan de er med til at skabe den, vi er.

Herefter er der frokostbuffet og tid til en lille gåtur og snak. Om eftermiddagen er der ca. en times fællessang med Søren Jensen, musiker og cand.mag. i dansk og historie, ved flygelet.

Vi slutter dagen med kaffe og kage.

Læs mere og tilmeld dig højskoledagene

Tilmelding til højskoledagen er nødvendig og kan ske enten pr. telefon 86 55 89 44 eller online via linket herover.

Til slut vil vi bare ønske alle en rigtig dejlig sommer!

Kærlig hilsen
Personalet på Rude Strand Højskole og
Helle Bak Holvad og Carsten Holvad, forstandere

————————————————————-