OKTOBER

Kære alle

Sikken en sommer. Og så med de fineste efterårs-uger som et lunt slag med halen til sidst. Vores pedeller, Dennis og Michael, er ikke blot arkitekterne bag vores knaldrøde bænk i parken – de har også designet nye plankeborde til terrassen. Og vi skal da ellers hilse at sige, de er blevet indviet i sommer.

Selvom juli måske var lidt våd hist og pist, så er det som om, der altid findes huller i skyerne her på Rude Havbakke. Vi kommer altid udenfor.

Her på vores højskole flager vi hver dag. Vi har en tradition for på ankomstdagen at etablere et flaghold blandt de kursister, der har lyst til opgaven. Nogle gange går det bare helt lydløst af sig selv – andre gange inviterer flagholdet alle vi andre med ud til flagstangen, så vi kan synge både op og ned.

Tak for indsatsen, alle flaghold igennem tiderne. Det er en herlig gestus og en god hjælp.

3.400 gæster i 2023

Året 2023 på vores højskole ser ud til at blive det bedst besøgte nogensinde. Vi kniber os i armen ved udsigten til mere end 3.400 gæster i år – hvilket svarer til en belægning på 98 procent. Jamen altså. Tusind tak.

Vi har netop sendt vores helt nye 2024-katalog afsted, og de skulle gerne være landet i postkasserne hos jer, der tidligere har været gæster hos os. Og hvis du ikke har modtaget kataloget, kan du bestille det via linket i bunden af dette nyhedsbrev.

Blev det ikke en mulighed at komme på kursus i indeværende år, så er der altså et helt katalog af gode muligheder til næste år, hvor I vil finde en del af de gode klassikere – tilsat andre nye og spændende kurser.

Bemærk, at kurserne i 1. halvår af 2024 har været til salg et stykke tid. Du vil derfor opleve, at der allerede er venteliste til enkeltværelserne på en del kurser.

Nygbyggeri på Rude Strand

Vi har længe gået i byggetanker her på højskolen. Og nu er der endelig håb om, at vi kan bygge til og forbedre vores bygninger.

Vi går ikke med tanker om at være flere på holdene, skal I vide. 70 kursister er et rigtig godt antal, synes vi. Men vi ønsker os at kunne tilbyde flere enkeltværelser med bad, flere P-pladser og størst af alt: En helt ny sal med udsigt over Kattegat og med plads til mere bevægelse og flere til siddende koncerter og foredrag. Det vil også give os større mulighed for at invitere lokalsamfundet omkring os indenfor. Vi vil med vores højskole nemlig gerne være et kraftcenter i det område, vi er så heldige at være en del af.

Men der er lige et stykke vej endnu. Vi skal bruge omkring 20 millioner kroner til byggeriet. Det er mange penge, og finansieringen er ikke på plads endnu. Men lige så snart, vi ved noget mere og har nogle tegninger klar, glæder vi os til at dele det med jer.

Vi ønsker jer et rart efterår og god fornøjelse med det nye årskatalog, når det kommer dumpende!

Kærlig hilsen
Personalet på Rude Strand Højskole og
Helle Bak Holvad og Carsten Holvad, forstandere