APRIL

Kære venner af vores højskole

Det er forår og alting springer ud. Åbenbart også en helt ny og betragtelig bænk i en ikke særlig tilbageholden farve midt på vores Rude Strand!

Det er højskolens pedeller, Michael og Dennis, der er arkitekter på det knaldrøde bygningsværk, der nu skal invitere vores gæster op i højden, når de går til vandet. Så vær så god at nyde en solopgang i to etager, der måske kan ses helt fra Tunø! Eller fra månen…?

I lidt mindre målestok sker der også forandringer inden døre på vores højskole. Helt i takt med tidens opmærksomhed på energibesparelse har Dennis udskiftet samtlige 99 pipeline-lamper, der har siddet i lofterne i 50 år. I stedet har han monteret 30 LED lamper, der endda selv kan finde ud af at dæmpe eller slukke, når vi ikke bevæger os på gangene. Smart. Og nødvendigt.

Den allerstørste investering har været et helt nyt ventilationssystem til vores produktionskøkken, så vores kære kokke kan sikres frisk luft, når de står og steger vores gode måltider. Dertil kommer etableringen af 16 nye cirkulationspumper, der sender koldt og varmt vand rundt i hele huset.

Kort sagt: Vi har hamret og banket, støvet og brugt penge i den gode sags tjeneste. Og nu føles det godt.

Højskoleruten
Vil du have nye og anderledes vandreoplevelser, så download app’en ”Højskoleruten” til din smartphone, tag vandreskoene på, og du har adgang til 29 vandreruter, som starter og slutter ved én af 14 østjyske højskoler. Og Rude Strand Højskole er med i flokken, og herfra udgår tre ruter.

Ruten tager udgangspunkt i de 14 højskoler, og undervejs byder app’en på video-fortællinger, højskolesange, reflektioner, ordsprog og aktivitetsforslag.

Kursus-katalog for 2023-24 er ude nu!
Vi har netop fået leveret vores nye kursus-katalog fra trykkeriet. Kataloget indeholder beskrivelser af kurserne for 2. halvår af 2023 og frem til 1. juli 2024.

Det er også muligt at gå ind på vores hjemmeside og se, om der næste år er et kursus, der frister. Eller ring til Marie og Mette på kontoret. De er altid behjælpelige med at finde de ledige pladser – eller alternativer, hvis der ikke lige er plads, hvor du helst vil.

Du kan bestille det trykte katalog HER.

Hvad er en seniorhøjskole?
Betegnelsen ”Seniorhøjskole” har efterhånden fået mange og nye betydninger. Ordet benyttes for eksempel af foreninger, menighedsråd og andre arrangører rundt om i landets sogne og kommuner og efterhånden også af flere rejsebureauer.

Men vi er også nogle såkaldte ”godkendte” seniorhøjskoler. Det vil sige, at vi er omfattet af folkehøjskoleloven og skal derfor leve op til særlige krav.

I 2020 fik Rude Strand Højskole og Liselund Højskole på Vestsjælland statsgodkendelsen. Herefter er vi nu fire folkehøjskoler med betegnelsen ”seniorhøjskole”. De to øvrige er Seniorhøjskolen Nørre Nissum i Vestjylland og Højskolen Marielyst på Falster.

Vi er alle fire medlem af Folkehøjskolernes Forening FFD, som også betjener de øvrige 67 højskoler. Er du interesseret i at læse mere om foreningen eller få indblik i de øvrige seniorhøjskoler og deres kurser, kan du læse mere på FFD’s hjemmeside HER.

Efter denne anbefaling er der så kun tilbage fra os at ønske jer: Et rigtig dejligt forår og god læselyst med vores nye katalog!

Fra personalet på Rude Strand Højskole
Helle Bak Holvad og Carsten Holvad, forstandere