Kære venner af og interesserede i vores højskole
Vi kunne ikke vente til juleaften. Vi indrømmer det blankt. Vi kom til at pakke en gave op før tiden. Og se lige, hvad vi har fået! Vores helt egen minibus med plads til otte personer ud over føreren. Fra nu af behøver vi ikke længere at køre alle højskolens ærinder i egne biler eller leje kæmpestore busser til alt for få personer. Nu kan vi selv hente og bringe vores kursister og foredragsholdere. Det bliver skønt!

En firmabil har været vores højeste ønske meget længe. Med støtte fra den statslige tilskudspulje, LAG-midlerne, som tilgodeser vækst og udvikling i landdistrikterne – samt vores egen opsparing blev det endelig muligt. Med el-bussen etableres i øvrigt i løbet af februar lade-standere på højskolen – også til gavn for vores kursister.

Det særlige ”ekstra” på Rude Strand
Blandt dem, der har glædet sig til at tage imod vores nye køretøj, er Søren Rasmussen. Søren er én af vores faste chauffører, når vores gæsteundervisere skal frem og tilbage. Og så er han i øvrigt en del af vores team af frivillige på Rude Strand Højskole. Det team som tilfører vores højskole det særlige ”ekstra” som vores kursister ofte giver udtryk for.

Rude Strand Højskoles tradition med at have frivillige går helt tilbage til 2016, hvor daværende konsulent for Danske Seniorer, Annette Schiøler, fik til opgave at hverve frivillige til den genstartede højskole.

”Det begyndte med 26 frivillige til seks forskellige opgaver. I dag har vi knap 50 frivillige til 19 opgaver – og endda en venteliste, der desværre ikke flytter sig ret meget”, fortæller Annette. ”Det er i virkeligheden vores største ”problem”: Det lille frafald. Af de 26, der var med fra begyndelsen, er de 18 stadig på holdet! Og det siger jo noget om, hvor glade folk er for at være en del af den her levende højskole”.

De frivillige indgår aldrig i de daglige driftsopgaver. De skal være flødeskummet på lagkagen. Den ekstra fine blomst i vaserne, den ekstra hånd på udflugterne – den ekstra guidede gåtur i middagspausen.

Rude Strand Højskole kan altså godt drives uden frivillige – det bliver bare så meget dejligere med dem. Vores park mod vandet ville stadig være en park uden vores frivillige på ”haveholdet” – den bliver bare så meget smukkere med.

Også derfor skulle dette nyhedsbrev dedikeres til vores frivilligteam. Tak til hver og én af jer og for det, I gør for vores kursister og for vores højskole. Vores ånd på skolen ville blive så meget fattigere uden jer. Tak.


Hver eneste mandag tager vores frivillige imod med friskbagte boller. Her er det Helen Schiøler. Ingrid Christiansen serverer kaffe i det fri på en udflugt til Dollerup Bakker


Frivillige sørger for, at parken mod vandet altid står i fineste form. Her Bent Kobberø fra ”Haveholdet”. Blomsterholdet af frivillige har kreeret årets adventsstage, der står i foredragssalen. Her ses Bente Sønderskov og Lotte Fogsgaard.

Rekordmange kursister i 2022
Også tak til alle jer, der valgte at tage på kursus hos os i 2022. Nærmest fuldt belagt hver eneste kursusuge. Samtidig har vi længe kunnet glæde os over interessen for 2023. Desværre hører vi ind imellem, at nogen mener, at det nærmest er umuligt at komme på kursus på Rude Strand. Fordi der der er venteliste til en del kurser.

Dette er heldigvis ikke rigtigt. Der er stadig mange kursuspladser at få i 2023, man skal måske bare lidt længere hen på året eller prøve et andet kursus end det, man først fik lyst til. I øvrigt er der oftest plads på dobbeltværelserne. Så overvej at tage af sted sammen to og to og bo sammen på dobbeltværelse. Og – tøv aldrig med at skrive eller ringe til os på kontoret. Vores Mette, Marie og Sus er jagerpiloter udi at finde ledige pladser og hen ad vejen få ventelister til at svinde ind til det rene ingenting.

Så. Vel er vi glade for vores nye bus her på skolen. Men i disse dage glæder vi os nu allermest til at tage imod vores jule- og nytårsgæster, der efter to corona-aflysninger kan se frem til tre års sammen­sparede højtidsforkælelser!

Må I nu få en glædelig jul alle sammen – og et rigtig godt nytår. Måske vi ses i 2023?

Med kærlig hilsen

Personalet på Rude Strand Højskole og
Helle Bak Holvad og Carsten Holvad, forstandere