JUNI

Kære kursister og venner af vores højskole

”Det er ligesom at komme hjem”, ”I giver os godt nok noget at tænke over”, ”Vi kommer igen til september” og så altid lige denne her: ”Sikke noget dejlig mad, I laver til os”.

Vores kursister har det med at komme igen, og det er vi meget taknemmelige for. Vi føler faktisk også selv, vi sammen har fået skabt et specielt mødested for mennesker her på Rude Strand. Og vi tror på, det er en særlig dynamik blandt medarbejderne og samspillet med alle vores frivillige, der giver den særlige ”ånd”, som mange af jer, bemærker. Både i evalueringerne og sagt direkte til os.

Vi tror også, at når vi veksler mellem specifikke temakurser og de klassiske kurser, vi kalder ”blandede bolsjer”, så rammer det nogenlunde både i bredden og i højden. Det er i hvert fald, hvad I giver os tilbagemeldinger på.

Vi lærer i det hele taget SÅ meget af jer uge efter uge, skal I vide. Og når så mange af vores kursister vender tilbage gang på gang, ja så viser det os jo, at det ikke er helt tosset, dét vi har gang i. Men selvfølgelig skal vi også kigge lidt længere frem og holde os for øje, at vi samtidig får nye seniorer inden for dørene.

Mangfoldigt mødested
En højskole er ikke bare et mødested for nye vinkler på tilværelsen og nye venskaber. Her på Rude oplever vi ofte, møder mellem kursister, der i forvejen har en relation og ikke anede, at de ville rende over hinanden her. Det er disse oplevelser, der kalder smilet frem hos os, der arbejder her.
For eksempel lød det nede på værelsesgangen en dag ved ankomst: ”Hej Mona!? – jamen, er det virkelig dig!”
Mona Lolk og Jytte Ebbesen var kursister på Rude Strand for allerførste gang – og netop flyttet ind på vores vandrekursus her i maj, da de falder hinanden om halsen. De to var for år tilbage nære veninder, boede på samme vej i Aarhus, tog på skiferier sammen, løb og motionerede i fællesskab. For 10 år siden gled de uden nogen videre grund fra hinanden. Som de sagde: ”Så får man nye telefoner og nogle er lidt i udlandet og sådan”. ”Og så pludselig mødes vi igen på et kursus her! Det er virkelig et under!”.

En enkelt dag på højskole
Hvis man nu ikke lige som Jytte og Mona har mod på at kaste sig ud ”på dybt vand” i en hel uge sammen med nye mennesker og skema fra morgen til aften – så var det måske en idé at løse billet til én af vores højskoledage, som vi tilbyder to til fire gange årligt.

En højskoledag begynder typisk med en kop kaffe og en nybagt bolle. Så er der foredrag med én af højskolens lærere, dejlig frokostbuffet og en times fællessang før eftermiddagskaffen. Efter sådan et program har man en nogenlunde følelse af, hvad det vil sige at være på højskole.
Hvis man selv allerede er erfaren højskolekursist, er dette også en mulighed for at vise det til en ven. Lige nu har vi planlagt sådan en dag den 23. august. Man tilmelder sig højskoledagene på vores hjemmeside eller telefonisk til 86 55 89 44.

I april udgav vi vores kursuskatalog for resten af året og første halvår af 2024. Det har været en glæde at tage telefonen lige siden. Som det nok er de fleste bekendt, så har vi stort set udsolgt resten af 2023 – men der er et par dobbeltværelser hist og pist – ligesom det selvfølgelig er muligt at komme på ventelisten, som der altid er bevægelse på.

Også i 2024 er der allerede nu bestilling på rigtig mange ophold. Men der er selvklart stadig mange muligheder for at få lige den kursusplads, man har drømt om. Eller prøve noget nyt for allerførste gang.

Hvis man endnu ikke har set det nye katalog, er man velkommen til at ringe eller skrive efter det. Forårs-kurserne ligger naturligvis på hjemmesiden, men har man lyst til at få det i hånden, skal man selv rekvirere det. September-kataloget, der præsenterer samtlige kurser i 2024, sender vil til gengæld med posten til alle tidligere kursister.

Nu vil vi slutte. Vi skal nemlig til at fejre midsommer med ugens kursister, og det glæder vi os til. Også selvom det bliver uden stort bål i denne omgang.

Rigtig god sommer til jer alle sammen!

Fra personalet på Rude Strand Højskole
Helle Bak Holvad og Carsten Holvad, forstandere