”En have ved havet, der skal du vandre, under himlens
høje sal – bred som en bølge let som en tanke, her hvor alder kun er tal”.

Kære venner og interesserede af vores højskole

Rude Strand Sangkor og alle vi andre sang selvfølgelig med på musiklærer Helge Teglgårds Rude-hit, ”En have ved havet”, da vi lørdag den 8. oktober kunne indvie vores nye, flotte udendørs skulptur.

Ikke så snart havde vi vinket farvel til ugens kursister om formiddagen, før kokkene trak i stadstøjet og dækkede op til fest med Rude Strands Skolekreds og -Venneforening i denne helt særlige anledning. Vores venneforening, der er så gavmild med gaver til højskolen, havde i anledning af vores 50 års fødselsdag tidligere på året foræret os denne helt særlige, personlige skulptur.

Jernskulpturen er skabt af den dygtige, lokale kunstner, Ole Grøn, og er en pyramide med de symboler og den musikalitet, der hører en højskole til. Og som den fineste varde står skulpturen nu forrest i udsigten fra spisesalen og vil lyse os igennem de mørke måneder, vi har foran os.

Tusind, tusind tak kære Venneforening! For den imponerende og helt unikke gave til os.


Ole Grøns fine skulptur står nu og lyser om kap med månen.

Kataloget for 2023 er udkommet
Fornylig har I forhåbentlig alle modtaget vores flotte katalog for hele 2023. Vi synes selv, vi har sat jer et spændende år i udsigt med hele 64 forskellige ugeophold at vælge imellem. Mange af dem er gengangere fra tidligere år, men der er også helt nye kurser at overveje. For eksempel:
DE STORE RUSSERE – litteratur og musik – 6.-11. marts
FORUNDRING FRYDER – 27. marts – 1. april
BEVÆGELSE OG HØJSKOLE – 24.-29. april
TYSKLAND – EUROPAS BANKENDE HJERTE – 13.-18.11.
Disse premiere-kurser glæder vi os til at lave sammen med jer for allerførste gang.

Vores klassiske højskoleuger er i vores nye katalog markeret med en stjerne *, så I let kan finde frem til ugerne med en god blanding af det bedste ved at tage på højskole: Foredrag, fællessang, fordybelse og dejlig mad ved Danmarks måske smukkeste havudsigt.

Kataloget er denne gang sendt ud i to eksemplarer. Dette af to grunde. Dels kan man give det ene væk til en bror, søster, veninde, en god nabo eller købmanden. Dels opfordrer vi til at bestille dobbeltværelse, fordi det er oftest dem, vi har tilbage. I sagens natur er det enkeltværelserne, der sælger først. Men chancen for at komme med på drømmekurset er simpelthen større, hvis det er muligt at finde én at bo sammen med.

Dette skal selvfølgelig aldrig betyde, at alle jer, der så fornøjede og modige tager alene på højskole ikke skal forespørge om enkeltværelser. Dem har vi fortsat masser af på de fleste af kurserne. I ringer bare, så finder vi ud af noget.


Hurra! Kursuskataloget for 2023 er kommet – her er det køkkenchefen selv, der giver en hånd med.
Vores nye kok, Helle Fisker, løber og vandrer i sin fritid. Her er hun fotograferet på Kongestien i Sydspanien fornyligt.

Helle er ny kok i køkkenet
På personalesiden glæder vi os til at byde Helle Fisker velkommen i Rude-køkkenet. Helle er kok, bor i Skanderborg og kommer fra Vestbirk Musik- og Sportsefterskole. Helle Fisker afløser Andreas Ebbesen. Tak for nu, Andreas og alt det bedste med dig videre!

Her på højskolen følger vi naturligvis levende med i, hvad der rumler og rører sig af bekymrende kriser omkring os. Vi forbereder os naturligvis også på at sparer på energien her og der. Men når det er sagt, så forbeholder vi os også ret til at glædes ved alt det gode i livet og holde håbet op! Tag en ekstra varm trøje med til Rude Strand, så kommer vi igennem denne vinter sammen.

Vi glæder os til at se jer!
Kærlig hilsen

Personalet på Rude Strand Højskole og
Helle Bak Holvad og Carsten Holvad, forstandere