19. – 24. februar 2024

Kursus nr. 8B

Standardpris kr. 5.250,-

Kurset er afholdt – et lignende kursus afholdes i marts 2025

 

Forkæl dig selv med et dejligt kursus i velværets tegn.

Vi skal dyrke blid yoga, mindfullnes og afspænding. Vi skal synge i fællesskab og undervejs både forundres og forkæles i hænderne på gode foredragsholdere. Vi skal vandre i naturen og spise lækker mad fra højskolens gode køkken.

Dette er kurset for dig, der ønsker velvære i krop og sind. Og ikke er bange for at blive lidt klogere på nogen eller noget imens.

Kurset her ligger parallelt med et klassisk højskolekursus, som vi vil have morgensamlinger, foredrag og fællessang sammen med.

UDFLUGT
DOKK1 og Aarhus Ø

MEDVIRKENDE
• Kasper Køpke, kunstner
• Helen Eriksen, erhvervspsykolog og forfatter
• Søren Jensen, historiker og musiker
• Helge Teglgård, musiker og højskolelærer

UNDERVISER
Aase Grønbæk, underviser og terapeut, indehaver af “Øje for velvære”

KURSUSLEDERE
Helle Bak Holvad og Carsten Holvad, forstandere

Program:

MANDAG D. 19. FEBRUAR

Kl. 13–14 Ankomst og indkvartering
Kaffe, te og boller
Kl. 14.45 Præsentation og intro til UGEN

Kl. 16.15 Introduktion til yoga og kursusindhold
v/ Aase Grønbæk
Aase Grønbæk står for ugens undervisning i yoga, åndedræt og afspænding.

Kl. 19.30 Fællessang fra Højskolesangbogen
v/ Helge Teglgård

TIRSDAG D. 20. FEBRUAR

Kl. 10.00 Forestanderens foredrag
v/ Carsten Holvad

Kl. 13.30 After dinner kropsscanning
Her må hviles og lades op. En power nap styrker energien i kroppen og er genopbyggende for krop og sjæl. Herefter en lille, stille gåtur i den smukke natur med fokus på vejrtrækningen. Vejrtrækningen har stor indflydelse på, hvordan vi har det, blandt andet fordi størstedelen af vore affaldsstoffer udskilles i lungerne.

Kl. 15.45 Vejrtrækningen og det autonome nervesystem / yoga
Det gode åndedræt. Opdag hvordan ”vejret trækker dig” – afhængig af, hvad der ellers foregår i kroppen af tanker/følelser m.m. Vi kan påvirke åndedrættet så vort autonome nervesystem beroliges. Opdag åndedrættets betydning for vores balanceevne. Glæd dig.

Kl. 19.30 Sange fra dronning Margrethes regeringstid
v/ Søren Jensen

Vi ser tilbage på de 52 år, hvor Dronning Margrethe har været regent ved at synge en række af de danske sange, der er blevet skabt i de sidste 52 år. Sange, der på godt og ondt beskriver os danskere. Sange fra de højeste lag, men også sange hentet helt nede i folkedybet. Sange om klassekamp, parterapi, ny teknologi, national samling og meget, meget andet…

ONSDAG D. 21. FEBRUAR

Kl. 10.00 Praksis opvågning med Yin yoga
Mærk velvære i kroppen, når bindevævet strækkes og energien flyder bedre i kroppen. Teoretisk forståelse af, hvordan livet sætter sig i vores krop, og hvordan vi forløser og bringer kroppen i balance. Hvad vil det sige at lytte til kroppen?

Kl. 13.00 Udflugt til Aarhus


Turen begynder med en spændende rundvisning på DOKK1, som er det imponerende borger- og kulturhus på Aarhus havn. Herefter kører vi langs den nye havnefront og ender i den nye bydel, Aarhus Ø med skyskraberen ”Lighthouse”. Fortælling undervejs.

Kl. 19.30 Koncert med far og søn


En stemningsfuld aften med solosang og harpe-musik, når sangeren Søren Schelling sammen med sin far, harpenisten Joost Schelling giver koncert. Her vil både være vokalværker med harpeakkompagnement og værker for soloharpe. Der vil også være lejlighed til at opleve den særlige barokharpe. Programmet rummer værker af bl.a. John Dowland, Carl Nielsen og Benjamin Britten.

Kl. 21.00 Aftenyoga
Øvelser der kan give god søvn.

TORSDAG D. 22. FEBRUAR

Kl. 10.00 5.000 timer med H.C. Andersen
v/ Kasper Køpke


Her kommer du helt ind bag kunstneren Kasper Købkes prisbelønnede H.C. Andersen-bog, som gav ham H.C. Andersen Prisen 2017 og Klods-Hans Prisen 2016. I bogen har han i 67 minutiøse tegninger inkorporeret omkring 1.000 referencer til H.C. Andersens liv, virke og samtid. Omkring 5.000 tegnetimer på kun 13 måneder har Købke brugt på denne eventyrbog.

Kl. 13.30 Mulighed for After dinner kropsscanning
Her må hviles og lades op. En power nap styrker energien i kroppen og er genopbyggende for krop og sjæl.

Kl. 15.30 Yoga foregår i nuet
Fokus på træning af opmærksomhed i kroppen og tilstanden af nærvær – et af yogaens budskaber.

Kl. 19.30 Aftenyoga

FREDAG D. 23. FEBRUAR

Kl. 10.00 Yoga – åndedræt – fordybelse i kroppen
Slip spændinger i krop og hoved. Hvilke redskaber ønsker du at tage med hjem til brug i hverdagen til højnelse af velvære i krop og sind?

Kl. 13.30 Afspænding – gi’ slip – relax – release

Kl. 15.00 Giv, mens du vokser
v/ Helen Eriksen


Med humor, varme, entusiasme og indsigt giver Helen os et tydeligt billede af, hvad vi sammen og hver især kan gøre for at få mere energi i livet. Og præsenterer os for vigtigheden af, at vi kan se en mening med det. For mere mening er den direkte vej til større forståelse og trivsel. Med sin store autoritet, viden og sit overskud, sender Helen Eriksen stærke beskeder til vores hjerte, hjerne og mave.

Kl. 18.00 Hvidvin i dagligstuen
Herefter afslutningsmiddag og festaften med musikalsk ­underholdning.

LØRDAG D. 24. FEBRUAR

Kl. 09.00 Morgensamling – Herefter afrejse.