10.–15. juli 2023

Kursus nr. 28


Kurset er afviklet. Tilsvarende kurser afholdes i juli 2024.

Nyd ægte, dansk sommer ved Rude Strand. Og bliv samtidig inspireret, underholdt og måske endda lidt klogere på livet med hjælp fra vores engagerede og muntre foredragsholdere.
Hele ugen slår vi tonen an til fællessang og vores kokke vil servere det dejligste sommermad.
Julidage på Rude Strand Højskole byder på godt selskab med andre seniorer i sommerhumør!
Kurset byder på en heldagsudflugt til smukke Viborg med domkirken og Dollerup Bakker.

Kom og mød:
• Søren Schelling, sanger, musiker og forfatter
• Søren Jensen, historiker og musiker
• Kirsten Ørbæk, erhvervspsykolog
• Vibeke Drevsen, Energy2work
• Louise Brandstrup, journalist og højskolelærer
• Jesper Daus, musiker

Kursusledere: Helle Bak Holvad og Carsten Holvad

Pris: 5.550 kr. ved enkeltværelse med havudsigt og med delt bad/toilet med naboværelset.
Rabat: 400 kr. ved delt dobbeltværelse med havkig.
Rabat: 400 kr. ved enkeltværelse uden havudsigt.
Tillæg: 800 kr. ved enkeltværelse med havudsigt og eget badeværelse.

Program

MANDAG DEN 10. JULI

Kl. 13–14 Ankomst og indkvartering
Kaffe, te og boller
Kl. 14.45 Præsentation og intro til kurset
Kl. 16.15 Foredrag
Kl. 19.30 Sommerfællessang: Den fine lyse nat
v/ Søren Schelling

En aften med sommersang fra Højskolesangbogen. Sangeren, musikeren og forfatteren Søren Schelling har udvalgt en stemningsfuld bukket og nyt og gammelt, kendt og ukendt, som han vil synge med os. Og hvem ved, måske der også bliver plads en solosang undervejs.

TIRSDAG DEN 11. JULI

Kl. 10.00 Forstanderens foredrag
v/ Carsten Holvad
Kl. 15.30 Demensrejsen – fra Jorden til Månen
v/ Vibeke Drevsen

Drevsen kombinerer det klassiske foredrag med teaterfortælling, og det bliver en smagsprøve på, hvordan demens kan beskrives i fremtidens folkemunde og opleves, når det ”ses indefra”. Foredraget giver et klart billede af, hvad det kræver af omverdenen i fremtiden, hvis blomstring blandt demente skal blive en mulighed på en af de sværeste rejser af alle – fra Jorden til Månen. Undervejs vil det blive mere og mere tydeligt, hvad vi andre kan gøre af forskel på denne rejse. Forbered dig på at få vendt det gammelkendte på hovedet med 180 graders saliggørende hjertevask.
Kl. 19.30 Rejsen til månen fortsætter
v/ Vibeke Drevsen

ONSDAG DEN 12. JULI

Kl. 08.30 Heldagstur til Viborg

Vi skal i Viborg Domkirke og overvældes af Joakim Skovgaards 2.000 kvadratmeter fresker – en kæmpe billedbibel. Vi kører til Hald Hovedgaard, spiser frokost og oplever De Fem Halder og beskuer betagende landskaber i Dollerup Bakker omkring Danmarks næstdybeste sø, Hald Sø.

Kl. 19.30 Dans for seniorer
v/ Helle Bak Holvad

TORSDAG DEN 13. JULI

Kl. 10.00 En tur i operaen
v/ Søren Schelling
Tag med ind i en fascinerende verden af opera – fra forførere til fuglefængere, fra vidunderbørn til verdensstjerner, og mærk suset fra mere end 400 års operahistorie. Foredraget kædes sammen af et koncertprogram med populære operauddrag fremført live. Publikum inviteres også til selv at synge med og give den som operasangere. ”En tur i operaen” er for alle, der vil lade sig rive med af en fascinerende fortælling og skøn musik.
Kl. 15.30 Den lave revisor og det høje humør
v/ Louise Brandstrup

Mød en lille mand, hvis fantasi rakte til månen, og som insisterede på at le højt mindst tre gange hver dag… Men kan man egentlig beslutte sig for at være i godt humør? Og hvis der sidder en sten i skoen af gammelt nag eller tristesse – hvordan bliver vi da frie for den og fornøjede igen?
Kl. 19.30 Halfdan Rasmussen – humoristisk humanist
v/ Søren Jensen

Halfdan Rasmussens rim er som vitaminpiller: Farve-rige, enkle at gå til og med en simpel opkvikkende virkning! Men Halfdan Rasmussen var også et menneske med holdninger og meninger.

FREDAG DEN 14. JULI

Kl. 10.00 Transitioner
v/ Kirsten Ørbæk

Foredraget giver bevidsthed og viden om de processer, vi gennemgår i løbet af en vigtig forandring i vores liv. Ved hjælp af denne viden kan vi mindske modstand, uro, forvirring og vores helt naturlige tendens til undgåelse ved store forandringer i vores liv. Når vi ikke kender vores egne reaktioner eller den modstand, vi ofte møder forandringer med, vil der ske det, at vi blot gentager os selv, til vi lærer af det – eller uden at lære af det og i stedet lærer at leve med det. Få også input til bedre at forstå dine omgivelser, når de reagerer anderledes, end du havde forestillet dig.
Kl. 15.00 Sangen og Larsen
v/ Søren Jensen
Da Kim Larsen døde i 2018, var der landesorg i Danmark. Han var elsket og blev af mange opfattet som en slags nationalskjald. Men hvad var han egentlig for en slags kunstner, og hvori bestod hans særpræg? Var han en gnaven gavflab eller en godhjertet gårdsanger – eller måske begge dele? Vi vil synge en masse af Larsens sange og prøve at placere ham i den danske kultur.
Kl. 18.00 Hvidvin i dagligstuen
Herefter afslutningsmiddag og festaften med musikalsk underholdning med Jesper Daus.

LØRDAG DEN 15. JULI

Kl. 09.00 Morgensamling – herefter afrejse.

Tilmelding