20. – 25. maj 2024

Kursus nr. 21

KURSET ER AFVIKLET.

Krolf er både sport og hygge, og her har du mulighed for at dyrke spillet på én af Danmarks smukkest beliggende krolfbaner. Parken ved Rude Strand indeholder både nemme og udfordrende huller på de tre kuperede baner. Kurset er både for de meget øvede, for de, der allerede har spillet en del og for nybegyndere.

Der er undervisning for begyndere og turnering med præmier. Vi spiller forskellige turneringer, og der er tid til selv at spille mere, hvis man har lyst og kræfter til det. Højskolen har kugler og køller, der kan lånes. Ellers medbringer man sit eget udstyr.

Velkommen til hyggelige højskoledage med foredrag og fællessang. Kurset byder desuden på en spændende heldagsudflugt til Norddjursland bl.a. med besøg på Clausholm Slot og krolfspil i Vivild.

Kurset arrangeres i samarbejde med DGI Østjylland,

UDFLUGT
Heldagsudflugt til Djursland

MEDVIRKENDE
Søren Jensen, historiker og musiker
Louise Brandstrup, højskolelærer
Malene Bjerre, journalist
Helge Teglgård, musiker og højskolelærer
Butterfly Boys v/ Helge Teglgård og Søren Jensen

KURSUSLEDERE
Helle Bak Holvad og Carsten Holvad

Program

MANDAG DEN 20. MAJ

Kl. 13–14 Ankomst og indkvartering
Kaffe, te og boller
Kl. 14.45 Intro til kurset

Kl. 16.15 Krolf frit spil – undervisning for begyndere

Kl. 19.30 Det mageløse makkerpar
v/ Hanne Odgaard og Louise Brandstrup

Poul Henningsen kaldte de københavnske revyer for indholdsløse og unaturlige. Det var før, han fandt sit livs formidler i frk. Olivia Olsen. Syng med fra deres enestående samarbejde.

TIRSDAG DEN 21. MAJ

Kl. 10.00 Krolf
Kl. 13.15 Krolf

Kl. 15.30 Sprog er magt – om grøfter og broer
v/ Malene Bjerre


Synes du, solbrændt betyder brun og er noget, man gerne vil være? Ja, så er du ikke helt ung længere. Hvis du siger ”Man skal kan dansk”, er du nok jyde. Og hvis du siger ”Lavede han vur på jer”, så er du måske vokset op i en multietnisk bydel. Vi ser tit vores egen version af det danske sprog som en neutral indpakning af et indhold. Men hver især taler vi sproget på en måde, der er bestemt af vores alder, geografi, uddannelse, socialklasse og relationer. Og hvis vi ikke passer på, kommer vi til at kræve af andre, at de skal tale – og dermed være – som os selv. Sprog er magt; vi kan grave grøfter med det, og vi kan bygge broer.

Kl. 19.30 Sange fra Dronning Margrethes regeringstid
v/ Søren Jensen

Vi fejrer Dronningens regent-jubilæum ved at synge en række af de danske sange, der er blevet skabt i de sidste 50 år. Sange, der på godt og ondt beskriver os danskere. Sange fra de højeste lag, men også sange hentet helt nede i folkedybet. Sange om klassekamp, parterapi, ny teknologi, national samling og meget, meget andet…

ONSDAG DEN 22. MAJ

Kl. 10.00 Forstanderens foredrag
v/ Carsten Holvad

Kl. 13.00 Krolf
Kl. 15.30 Krolf

Kl. 19.30 Fællessang
v/ Helge Teglgård

TORSDAG DEN 23. MAJ

Kl. 09.00 Heldagsudflugt til Djursland


På turen besøger vi først det næsten 1.000 år gamle Clausholm slot. Her får vi får rundvisning inde og oplever slotsparken på egen hånd.
Vi kører videre til Vivild på Norddjursland, hvor vi spiser den medbragte frokost. Herefter spiller vi krolf på Vivilds 3 nye krolfbaner og drikker kaffen i det fri.
Derefter får vi rundvisning på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole, hvor Helle Bak Holvad og Carsten Holvad var forstandere gennem 17 år.

Kl. 20.00 Quiz
v/ Carsten Holvad

FREDAG DEN 24. MAJ

Kl. 10.00 Krolf
Kl. 13.15 Krolf

Kl. 15.00 Vor Folkesangs Fire store
v/ Povl Chr. Balslev

Der er ingen tvivl om, at fællessangen i starten af 1900-talller oplevede en klar opblomstringstid. Dette skete i høj grad på grund af det stærke firkløver af komponister bestående af Carl Nielsen, Thomas Laub, Thorvald Aagaard og Oluf Ring. På hver deres måde bidrog de til den fælles sag at skabe gode og sangbare melodier – melodier, der holder den dag i dag. Povl Chr. Balslev, vil fortælle om komponisterne, deres særpræg, deres forhold til og syn på hinanden samt deres fælles mission. undervejs skal der selvfølgelig synges!

Kl. 18.00 Hvidvin i dagligstuen
Herefter afslutningsmiddag og festaften med musikalsk underholdning ved Butterfly Boys
v/ Helge Teglgård og Søren Jensen

LØRDAG DEN 25. MAJ

Kl. 09.00 Morgensamling – herefter afrejse.

KURSET ER AFVIKLET.